Història de Beniflà
Antiga alqueria d’origen musulmà, el territori del qual pertanyia al terme general del Rebollet. Després de la conquesta va mantindre la seua població musulmana fins a l’expulsió dels moriscos en 1609, data en què tenia un poc més de 100 habitants.
Va pertànyer a la família dels Carròs i al ducat de Gandia. Fins a finals del segle XVII va estar pràcticament deshabitada, iniciant llavors una recuperació demogràfica que la va portar a aconseguir els 360 habitants en 1794. A principis del segle XIX es va abandonar el cultiu de la morera, i a conseqüència de la recessió econòmica que va suposar, la població va patir un descens progressiu.
Si voleu saber la història del vostre poble podeu comprar el llibre “Beniflà: geografia, història, patrimoni” d’Abel Soler a l’Ajuntament. Preu: 15€

El Nostre Escut
Escut quadrilong de punta redona. D’atzur, sobre tres faixes ondades d’argent, una venera del mateix metall flanquejada per dos escussons d’or carregats amb tres faixes de gules. En punta, tres faixes ondades d’argent. Al timbre, corona reial oberta.

La Nostra Bandera
Bandera de proporcions 2:3. De blau, al centre una venera de gris perla, flanquejada de dos cairons grocs carregats amb tres faixes de roig. En la part inferior, tres faixes ondades de blanc o gris perla, alternades amb dues faixes ondades de blau

La Venera de Sant Jaume
La venera de Sant Jaume, patró de la població i titular de la parròquia

El Faixat Ondat
Amb el faixat ondat en representació del riu Serpis, a la vora del qual es troba Beniflà

Les Armes del Carròs
I amb les armes dels Carròs, primers senyors del castell de Rebollet, a la jurisdicció del qual pertanyia Beniflà
EL LLIBRE SOBRE LA HISTÒRIA DE BENIFLÀ
Pots trobar-lo a l’ajuntament a un preu de 15€
